Wereldreis met muziek


 

Droomwevers World of MusicDroomwevers World of Music
Muziek maakt de wereld mooier. (ondanks Corona)

Stel je eens voor dat je vanuit je eigen woonkamer een muzikale reis kan maken rond de hele wereld. Juist nu de kinderen zoveel binnen hebben moeten zitten en wij van verre vakanties alleen nog maar konden dromen, heeft Droomwevers een virtuele muzikale reis rond de wereld gecreëerd zodat wij allemaal even kunnen ontsnappen. Het fijne van muziek is dat het stress vermindert bij jong en oud en volgens verschillende bronnen zou het zelfs je immuunsysteem een boost geven.

Droomwevers heeft met z'on 70 vrijwillige vertalers en medewerkers gedurende de crisis aan het World of Music project gewerkt; zij zijn druk in de weer geweest met het verzamelen van muziekanimaties van over de hele wereld. Deze zijn allemaal samengebracht op onze website en terug te vinden via de volgende link:
http://www.droomwevers.nl/worldofmusic
Via een paar keer klikken, kunnen kinderen de muziekclips bekijken, in de originele landstaal en vaak ook met de bijbehorende Nederlandse vertaling daarbij, heel veel muziekvideo\'s van Afghanistan tot aan Zimbabwe. Van de meeste landen zie je de vlag met daarbij ook een bijbehorende Wikipedia link voor nog meer informatie over de landen.

De website is daardoor niet alleen leuk en afwisselend, maar ook erg leerzaam.

Het doel van Droomwevers is om met dit project kinderen kennis te laten maken met alle culturele rijkdom van onze planeet. Creativiteit en muziek zijn juist hetgeen wat wij mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, in welk land we ook geboren zijn, en wat ons met elkaar verenigt.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©