De presentaite van het Droomwevers Groene ABC was tijdens het Rembrandtpark Festival een groot succes

De presentatie van het Droomwevers Groene ABC tijdens het Rembrandtpark Festival was een groot succes. Kinderen, ouders, kunstenaars, vrienden en gasten kwamen van heinde en verre  om deel te nemen aan het programma en / of om het festival bij te wonen. Ook haalden de schrijvers, illustratoren,  zangers en redacteuren  hun exemplaar van het boek of de cd op waar ze aan hebben bijgedragen. We waren er trots op de eerste twee exemplaren van het Groene ABC  te kunnen tonen, de 1.000 gedrukte exemplaren lagen in het magazijn en ontvingen we ze de volgende dag. Hiervoor hadden we een kraam op het Rembrandtpark Festival gehuurd, waar we ook de andere boeken cd's, dvds, folders en flyers van Droomwevers konden presenteren. Droomwevers vrienden en vrijwilligers bemanden c.q. -bevrouwden de kraam. Ze hielpen de belangstellenden,  deelden drankjes uit, beantwoordden de telefoon, hingen vlaggetjes op, tekenden, verkochten Droomwevers uitgaven of namen bestellingen op voor boeken en cd's. Het concert begon rond 13.00 uur en duurde een half uur. De 7-jarige Alyssa uit Zeeland was de eerste zangeres. Ze was erg nerveus maar zong puur en zuiver het Dierenlied. Ze had een perfecte dictie en intonatie en haar optreden werd goed ontvangen door het publiek. Fiene (8 jaar oud) uit Haarlem had ook een zeer goede zangtechniek en zong het klassiek gestileerde Insecten-lied, gearrangeerd door Toon Habraken. Het lied Energie werd energetisch gezongen door de 14-jarige Sophie uit Amsterdam. Daniel Triëst kwam helemaal uit Limburg om  twee liedjes buitengewoon goed te brengen: het metal-gitaar Klimaat-lied en het up tempo reggae-nummer Mensenrechten. Het publiek klapte enthousiast mee. Deze acts werden gevolgd door de symfonische mars over de Poolkappen, gezongen door de componist en tekstschrijver van het Groene ABC Henry Muldrow. Claudia d'Evelina zong het delicate Water-lied en Yin mooi. Het programma werd afgesloten met de voortreffelijke vertolking van Zon, subtiel en vloeiend  gezongen door de  10-jarige Ceder Zwagerman uit Alkmaar. Maestraccio die de meeste van de muziek-arrangementen maakte was aanwezig, werd genoemd en ontving zijn terechte applaus.  


Na de voorstelling werd een groepsfoto gemaakt en kregen alle zangers cadeautjes. Nadat aan de kinderen en de jongste zangers koekjes waren uitgedeeld gingen ze naar huis. Droomwevers voelde zich vereerd dat onze jonge zangers  kwamen zingen, want vanuit Zeeland en Limburg is Amsterdam een eind
Na afloop was het een gezellig samenzijn met alle verschillende gasten. We konden in de zon bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Al met al was het voor iedereen een zeer geslaagde dag.

 

cover het groene ABC

“Een droom is een werkelijkheid die nog wacht.”

Sally Anderson