Periodieke schenking

Doe een schenking aan Stichting Culturele Droomwevers!
Stichting Culturele Droomwevers heeft een culturele-anbi-status (algemeen nut beogende instelling); sinds 1 juli 2021 voldoet de stichting aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).

Donateurs van culturele anbi’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Voor hen geldt het volgende:

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.
Ondernemers die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Bij een periodieke gift gedurende ten minste vijf jaar is het jaarlijks te schenken bedrag volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het belastingvoordeel is afhankelijk van de hoogste schijf.
Omdat Stichting Culturele Droomwevers een culturele-anbi-status heeft, is er een extra belastingvoordeel, omdat hiervoor een extra giftenaftrek geldt.

Voor periodieke schenkingen is het handig de overeenkomst-periodieke-gift-in-geld van de belastingdienst te downloaden.
Het is het gemakkelijkste om het document offline in te vullen en dan onder een andere naam op uw pc of tablet op te slaan.
Het resultaat kan per mail naar Stichting Culturele Droomwevers worden opgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Tussen Kadijken 30, 1018 BC Amsterdam.
Daar maakt de stichting de zaak administratief rond en wordt de overeenkomst teruggezonden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van een periodieke schenking kunt u contact opnemen met de penningmeester van Stichting Culturele Droomwevers.
t: +31 - (0)20 420 52 10 en e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“De muis droomt dromen waar de kat van zou schrikken.”

Oud Armeens spreekwoord