Creatieve workshops

 

 Niemand, kind noch volwassene, kan zonder kunst en cultuur. Stichting Culturele Droomwevers onderneemt daarom activiteiten zoals de rap-, dans- en zangworkshops op basisscholen om zoveel mogelijk kinderen met kunst en cultuur in contact te brengen.

 Voorbeelden van workshops die de stichting in het verleden heeft georganiseerd voor basisschoolleerlingen: 'Rap, Ritme en Rijm' en 'De Kleuren van de Muziek'. 'Rap, ritme en rijm' betreft een workshop in 4 lessen waarin de kinderen op een speelse manier leren om (werk-)woorden toe te passen in een rap. 'De kleuren van de muziek' betreft een workshop in 6 lessen waarin de kids kennis maken met maar liefst 14 verschillende muziek- én met diverse dansstijlen. Als je wilt weten wanneer en waar Droomwevers weer volgende workshops geeft, neem dan vooral een kijkje in onze activiteitenagenda.

 
 2013 Kapriola Festival 3
 
Workshops

1 tot 3 uur lang
1 tot 7 activiteiten

Dromen jouw leerlingen van hun eigen raps of kunstshows?
Of houden sommigen er meer van een concert uit te voeren?
Durven ze dromen om te zetten in daden? Dan zijn deze workshops van Droomwevers echt iets voor jouw groep. Bij de Droomwevers workshops ontdekken ze de creatieve kracht binnen zichzelf.

 

Rap

Wil je dat jouw leerlingen op verrassende wijze leuke raps leren spreken voor hun ouders, vrienden of voor het grote publiek? Veel kids willen graag leren rappen zoals hun rappende helden. In deze Droomwevers-cursus leren ze om te gaan met ritme, taal en melodie. Hun leesvaardigheid wordt snel verbeterd. Bovendien maken ze kans om raps op te nemen voor youtube en voor radio untzendingen en om op te treden tijdens het jaarlijkse Rembrandtpark Festival.

 

Zang

Zingen is een leuke manier om al spelend de wereld van de muziek te ontdekken. In deze workshops zijn de kinderen actief bezig met muziek en dat levert een heleboel plezier op. De Droomwevers coaches leren de kids enkele nieuwe liedjes en laten ze ook uitvoeren. We gaan aan de slag met piano- en trommelles. We luisteren naar oude en nieuwe muziek uit verschillende landen en spelen en bewegen daarop. Muziek biedt troost en veiligheid, maar laat een mens, jong of oud, ook lekker vrolijk uit z'n dak gaan. Wij leren de kinderen hun stem goed te gebruiken (houding, ademhaling, beweging, noten lezen en leren).

 

Kunst

Met elke maand een nieuw thema maken jouw leerlingen kennis met de wereld van kleur en vorm. Door de verschillende opdrachten die ze samen met de Droomwevers coaches doen, gaat elk kind steeds beter en gemakkelijker werken met zijn/haar eigen ideeën.
De kinderen leren verschillende technieken en mogelijkheden binnen de kunst.
Knippen, plakken en scheuren …
Schilderen, tekenen en drukken …
Kledderen, krassen en morsen …
Alles kan. Mooi is lelijk en lelijk is mooi …

 

Animatie

Tijdens de animatie workshop bestuderen de kinderen een aantal animaties die gemaakt zijn door Droomwevers. Tijdens de vertoning van de muzikale animatiefimpjes, zingen, dansen en acteren de kids met elkaar. Als de animaties afgelopen zijn bedenken ze zelf een vervolg op het verhaal. Ze schrijven hiervoor de teksten en maken tekeningen. Ze bouwen de scenes, leren zingen, rappen en dragen een aantal liedjes en teksten voor.
Voorbeelden van de muziekanimaties zijn te vinden op YouTube. Bijvoorbeeld over Apen (onderwerpen: apen, slapen, dromen, vliegen, schapen), over Kraai (onderwerpen: reizen, boot, zee, vogels) en over vele, vele andere onderwerpen.

Neem vooral eens een kijkje op de YouTube pagina van 'StichtingDroomwevers': YouTube

 
Spelen met woorden

Kinderen zijn er dol op om met vriendjes en familie om de tafel te zitten en te scrabbelen of galgje te spelen. Bij veel spellen is taal heel belangrijk. Droomwevers heeft bijna 50 woordspelletjes gekozen en daar zit voor iedereen iets bij. De kinderen en coaches spelen met taal, de spelling, de betekenis van woorden, enz. Meer dan een fantasierijke geest, pen en papier is hiervoor niet nodig.

 

2017 presentatie Buurtzaak 3jpg

 

Bovenstaande workshops zijn vooral geschikt voor naschoolse opvang (BSO) en tijdens vakanties.

 

Nadere informatie of prijsopgave?

Contact

 

“Wat is jouw droom?”

Mark Albion