Dromen door Nederland ABC boek en DVD

cover Dromen door NederlandFantasie is er voor iedereen, en iedereen heeft fantasie nodig. Verwondering over hoe dingen naar ons toe komen en over wat de taal over ons en de werelden  waarin we leven kan onthullen.

Edward Lear gebruikte voor zijn limericks en illustraties zijn wereldreizen als belangrijke inspiratiebron.
Maar voor Henry Muldrow waren de raar klinkende plaatsnamen al fantastisch genoeg. Van plezier en fantasie gericht op kinderen van acht tot twaalf is dit product doordrenkt.
Zelfs volwassenen, die nederlands als tweede taal zijn de liedjes en gebeurtenissen leuk. Door ermee te oefenen kunnen zij een glimlach op hun gezicht krijgen. Vroeger waren sprookjes vooral voor volwassenen bedoeld.
Ook kinderen met een voorsprong zullen wat vinden om zich over te verbazen en wat om te leren.
Ook reizen doen we allemaal. Het is mooi meegenomen wanneer het luisteraars voor de topografie van Nederland interesseert.
Uit de provincie Utrecht ontmoet je 'Ade uit Groenlandsekade die stapelgek is op chocolade'. Voor Friesland geldt 'op het kleine strand bij Frieschepalen bazelen alen in allerlei talen.' Dit liedje wordt door de wijlen Antonie Kamerling gezongen. Uit een gehucht in de provincie Groningen vertrekt 'een boer uit Jipsingboermussel op vakantie naar Brussel.' 
Het boek bevat een nederlands-engelse woordenlijst.

 

“Wat is jouw droom?”

Mark Albion